Jdi na obsah Jdi na menu
 


screenshot002.jpg

 

Vážení přátelé rybáři.

 

MS Syrovice Vás vítá na našich webových stránkách. Dovolujeme si Vás touto formou informovat o veškerém dění ohledně našeho revíru o naší činnosti a úkolech při zajišťování vyžití rybářů a kladného působení na přírodu a životní prostředí. Uvítáme Vaše konstruktivní připomínky a návrhy, které budou mít pozitivní vliv na naši činnost.

Věříme, že společným úsilím výboru, členů a široké veřejnosti budou tyto stránky hodné naší malebné obci, které je obklopeno krásnou přírodou.

PETRŮV ZDAR.

 

Předseda: Ing. Šveňha Rostislav

Svratka 2B

ev. číslo revíru: 461 213, výměra: 2,4 ha. Organizace pověřená hospodařením: MRS, z.s. pobočný spolek Brno 5
popis: Rybářský revír tvoří nádrže: 1. U Mlýna v k.ú. Syrovice 2,4 ha
Míra kapra 45 cm, štiky 60 cm a lína 30 cm.

 

MRS, z.s. pobočný spolek Brno 5

   MS Židlochovice      MS Opatovice      MS Brno-rybochov     Rybáři Syrovice     Dyje 4C/1

1.jpg

                 Více fotografií naleznete ZDE ve fotogalerii ...                                         Krátké video naleznete ZDE ....

znak obce Syrovice

 

Obec Syrovice

 

Syrůvka

Syrůvka je potok pramenící v obci Syrovice, jíž protéká jižním směrem a napájí zdejší Syrovický rybník. Dále protéká sousedními Sobotovicemi, v jejichž katastru se v blízkosti osady Pohrázský mlýn vlévá poblíž Sobotovické Nivy do Šatavy. V minulosti sloužil i jako zdroj energie pro vodní mlýny v obou výše uvedených obcích.

 

image.jpg.ashx.jpg

Historie

Jméno Syrovice získala tato vesnice od slova syrovo (chladno). První písemná zmínka o obci pochází z roku 1294. Až do zrušení poddanství se Syrovice dělily na 3 díly s rozdílnou vrchností.

Syrovice

se nachází v okrese Brno-venkov v Jihomoravském kraji, její katastrální území má rozlohu 826,81 ha. Žije zde téměř 1900 obyvatel.

Obcí, která se rozkládá v Dyjsko-svrateckém úvalu, protéká potok Syrůvka, jenž zde také pramení a zásobuje vodou zdejší rybník, nacházející se na jižním okraji vesnice. Při jižním břehu rybníka se nachází budova bývalého vodního mlýna.

 

GPS 49°04'22.95''N, 16°32'56.45''E

 

Těšíme se na Vaší návštěvu.

Máte námět na zlepšení těchto stránek?

Pište na: Správce stránek Čech Pavel E-mail: webcech@seznam.cz